Fotboll – Den absolut bästa sporten i världen

Fotboll är nog den sport som de allra flesta har prövat att spela någon gång i sitt liv, för det räcker att ha en boll att sparka på och utrymme för att utöva sporten fotboll. Det går att spela fotboll ensam, även om det är roligare att spela tillsammans med andra människor. Sporten går att utövas var som helst och det är samma regler över hela världen, även om USA har en annan variant av fotboll – amerikansk rugby.

I Sverige finns det olika fotbollsklubbar (se nätcasinon) på många olika nivåer och i nästan varje kommun finns det minst ett fotbollslag, där både vuxna och barn kan spela och det finns olika ligor – allt från knattelag, division 1-7 till Allsvenskan och Superettan. I Stockholm finns det fem klubbar som spelar i de två högsta divisionerna; Hammarby, Djurgården, AIK, Assyriska och Brommapojkarna.

Kända svenska fotbollsspelare är Anders Svensson från fotbollsklubben Elfsborg, Zlatan Ibrahimovic som spelar i Barcelona, Sebastián Eguren i Hammarby, Petter Gustafsson från Djurgården och Tobias Hysén från IFK Göteborg.Sedan finns det svenska förmågor som aktivt valt att spela i utländska fotbollslandslag för herrar, som exempelvis Miiko Albornoz som spelar för Chiles fotbollslandslag.

Gemensamt för alla fotbollsspelare, svenska som utländska, är att de gör många bra fotbollstricks som kan skapa mål. Det är det som är en stark fördel med fotbollsspelet – att man presterar ensam, samtidigt som man ingår i ett lag och ett teamwork.