Framgångsrik träning

Oavsett vad för sport du utövar eller vill utöva är träning det viktigaste och det grundläggande. Utan träning kommer du inte nå några mål och syftet med sport är att du når mål om att göra mål eller nå mållinjen. Träning är nyckelordet för att du ska bli framgångsrik – oavsett om du satsar på elitsport eller vill ha ett välmående i vardagen.

Uppnå träning som är framgångsrik

Hur ska du komma i gång med din träning för att nå dina mål inom sporten? Första steget är att du har några mål formulerade, gärna nedskrivna, så att du vet vad du strävar efter. När du vet vad du vill, blir det lättare för dig att lägga upp träning för att uppnå de mål som du eftersträvar. Andra steget är att du lägger upp din träning som du känner att du klarar av, dels fysiskt, dels psykiskt. Om du aldrig sprungit längre sträckor kan Stockholms Marathon vara ett mål som du kan springa om något år, kanske är kortare sträckor bättre med att börja med?

När du lägger upp en plan för din träning är det bättre att du lägger upp flera kortare pass som du vill och orkar genomföra än att du lägger upp få längre pass som du varken vill eller orkar genomföra. För genom att genomföra pass som du orkar, får du i gång rutiner med lustfyllda pass som du känner att du lyckas med. Genom att genomföra pass som du orkar, kan du nå delmål i din träning för att sedan uppnå det stora målet – om att springa Stockholm Marathon som du till slut kanske vinner.

Sätt upp realistiska men samtidigt nya högre mål

Framgångsrik träning Du måste våga drömma om att vinna Stockholm Marathon – men kanske inte efter en vecka från det att du börjat träna. Sätt upp realistiska delmål som du känner att du kan klara av inom snar framtid – som att få ner din tid att springa en kilometer med fem sekunder eller att klara av att lyfta ytterligare fem kilo när du tränar på gymmet. När du lyckas nå dina delmål, kommer du till slut känna att du är några steg närmare ditt drömmål – om att springa och fullfölja Stockholm Marathon som du till slut kanske vinner.

Träning A och O för alla sporter

Alla som utövar en eller flera sporter tränar på olika sätt. Vissa utövare använder sig av en eller flera personliga tränare och ledare för att lyckas med sin personliga utveckling och utövning i sin sport. För det gäller att kunna känna sig inspirerad och motiverad för att hålla sig i form, fysiskt som mentalt, för att kunna komma framåt i sin sportgren. Zlatan, Christian Olsson, Patrik Sjöberg och Stefan Holm har samtliga utövat träningspass för att hålla sig i form och för att lyckas inom respektive sportgren. Du kan bli nästa fotbollsprofil eller hälsocoach – om du själv är motiverad och känner att du har mål att bli detta. Så håll dig i form och lyckas med din träning!