Aldrig för tidigt eller för sent för tennis

Wimbledon avslutades som de flesta misstänkte med Novak Djokovic och Serena Williams vann sina välförtjänta titlar och kanske började du där hemma tänka, "undra om jag skulle ta och damma av mitt gamla racket?"

Att man inte kan börja spela tennis i vuxen ålder är ingenting annat än en förlegad och möjligtvis lite lat åsikt. Självklart kan alla börja spela tennis när de känner för det! Tennisklubbarna är ingen helig plats som inte släpper in nybörjare. Tvärtom! De flesta tennisklubbar runt om i Sverige erbjuder både juniorer, seniorer och motionsspelare tid och lektioner.

carine_omsportTennis är en sport som de allra flesta av oss, på ett eller annat sätt, har spelat under våra liv. Vem har inte stått med ett strandracket-set på en strand och bollat lite lätt fram och tillbaka? Vem har inte stått ute på gatan eller i trädgården och bollat med diverse racketar, både tennis-, badminton- eller strandracketar. Det som är underbart med tennis är att det inte är en säsongsport. Tennis kan spelas året runt och det enda som ändras är underlagen och temperaturerna.

Är du intresserad av tennis och känner för att spela själv eller för att betta några väl valda slantar kommer här några tips på vad du bör tänka på. Tennisen är en otroligt stor sport och det kommer inte att bli några problem att hitta information om ATP-resultaten och ställningarna. På den här sidan hittar du tennisnyheter och odds tips.

 

Att tänka på när du bettar på tennis

Precis som med all annan betting är det viktigt att kunna sporten.Ta i beräkning all information du kan hitta om spelarna, eller spelaren, du vill betta dina pengar på och se till att du känner dig påläst och säker.

Är det ett för säkert kort att satsa på att världsledande Novak Djokovic kommer behålla ledningen eller hur ser det ut i ställningarna? Finns det en utmanare någonstans i de kommande turneringarna? Är Rafael Nadal färdig med sitt spelande, har han tappat sitt vinnande ess eller kommer han att ta sig tillbaka? Kommer Serena Willams för alltid att vara drottningen av tennis?

Kan vi någonsin få svar på de här frågorna? Förmodligen inte, men vad man kan göra är att jämföra oddsen och ta reda på hur spelarna mår. Även om de är i god fysisk form kanske det finns andra saker som kan störa deras koncentration. Vad anser tränarna och personerna runt omkring spelarna? Vad gissar media, vilket tryck ligger på turneringarna och vad finns det för nykomlingar?

Ibland är det lätt att fastna vid de stora stjärnorna men det finns, som i så många andra sporter, hungrande talanger som bara väntar på att få komma upp till toppen.

Varför inte se till att läsa på om oddsen och om spelarna till de kommande turneringarna, som till exempel Skistar Swedish Open, Båstad, 20-26 juli och US Open, New York, 31 augusti till den 13 september.